Semester med barn på Västkusten i Mellbystrand och Skummeslöv

Det finns många barnvänliga  platser på Västkusten, som passar barnfamiljer.

Långgrund strand med massor av sand i Mellbystrand och Skummeslöv för barnfamiljen

Semester med barn på Västkusten i Mellbystrand och Skummeslöv är särskilt lämpligt på grund av att det är långgrunt varvid drunkningsrisken är minimal. Man vågar därför låta barn plaska i strandzonen utan ständigt ha uppsyn på dem. Dagtid blåser det oftast västliga vindar in mot land.

 

Några varningar- sandrevlar.

Blåser det från land- östliga vindar-  skall man vara uppmärksam på att luftmadrasser och surfbrädor kan blåsa ut på Laholmsbukten. Efter en kraftig blåst kan det bildas sand revlar - dvs. vattendjupet  kan hastigt bli djupare för att därefter långsamt bli grundare. Låt därför inte barnen gå för långt ut, utan Du själv har kontrollerat vattendjupet.

 

Det finns inga farliga klippor eller stenar

Det finns inga farliga klippor som kan halka ifrån och hamna i djupt vatten. Barnen kan dyka riskfritt i vattnet utan att köra huvudet i en sten.

Den breda stranden i Mellbystrand och Skummeslöv passar bra för olika former av bollspel

Det är behagligt att gå barfota på stranden och i sanddynerna eftersom stranden och sanddynerna består endast av sand. Det saknas således stenar. Däremot finns det olika sorters snäckor och framför allt musselskal,  som brukar vara ett populärt samlingsobjekt bland barn. Det är lätt att gräva i sanden och bygga sandslott. Det är spännande för barn att springa bland de höga sanddynerna i mellersta och  norra Mellbystrand.

 På sina ställen finns små bäckar. Det ger möjlighet att bygga  små fördämningar - vilket ofta uppskattas av barn. Tag med spade och hink!

 

 

En annan fördel är att i södra Mellbystrand och Skummeslövs strand har man möjlighet att inom vissa zoner parkera bilen på själva stranden  - praktiskt  i synnerhet för barnfamiljer med mycket utrustning.  Det underlättar även för rörelsehandikappade. Mellan zonerna finns bilfria områden. I norra Mellbystrand finns en stor parkering nära men innanför sanddynerna. Mera om stranden i Mellbystrand och Skummeslöv.

Semester med barn vid en pool. Barn brukar uppskatta att bada och leka i en pool - medan föräldrarna solbadar i en solstol.

Det finns tre barnvänliga platser med pooler i Mellbystrand och Skummeslöv 

  • I södra Skummeslöv finns en havsvattenpool - Skummeslövsbadet.
  • I mellersta Mellbystrand finns Surfside Delfinen med två pooler, som brukar vara populära bland barnen.  Där finns även restaurant.
  • I mellersta Mellbystrand finns också Mellby badet som har tre pooler varav två grunda barnpooler. Där finns även ett hopptorn och trampolin. Mat och kaffe serveras.

Skulle det förmodan vara dåligt väder kan man åka till  till:

  • Folkhälsocentrum i Laholm med bl.a. 4 bassänger, rutschbanor, bubbelpool, friskvårdsgym, café och solarier. Telefonen till receptionen 0430- 153 00

  • Badhuset i  Halmstad.

Paddla kanot i Hjörnereds sjön

I Hjörnereds sjön kan man hyra  kanoter och paddla ut till små öar. Har man fiskekort kan man även fiska. Detta område brukar bl.a. utnyttjas av scouter för scoutlägerverksamhet. Mera om Hjörnered

Södra Halland är cykelvänligt

Södra Halland med Mellbystrand och Skummeslöv är cykelvänligt med många cykelstigar och utmärkta cykelbanor och lite trafikerade  mindre vägar.

Barnvänliga upplevelser i Halmstad

  • Halmstad äventyrsland vid Gamla Tylösandsvägen med spännande temaparker för hela familjen med bl.a. dinosaurier, Indian & Piratland, karusellpark, sagopark, miniland m.m.
  • Busfabriken  med spännande aktiviteter såsom jätterutschbanor, klätterställningar, hoppborgar  m.m (inomhus)
  • Tropikcentret  en tropisk värld med vackra spännande och kramgoa djur (inomhus).

Semester med hund i Mellbystrand och Skummeslöv klicka här.

Hemsida till Mellbystrands Uthyrning av stugor