Semester med hund på Västkusten i Mellbystrand och Skummeslövsstrand 

Hundbad

Mellbystrand och Skummeslövsstrand ligger mitt mellan Halmstad och Båstad

Semester med hund i stuga

Du kan ta med din hund då Du semestrar i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. En hel del stugägare tillåter att Du tar med din hund då  Du hyr en stuga i Mellbystrand eller Skummeslövsstrand.  Det står angivet på pris ledighets sidan med en hundsymbol.  Några stugor där man tillåter hund är också försedd med inhägnad tomt - vilket ger möjlighet att låta hunden vara lös.

Det är emellertid väsentligt att hunden är väluppfostrad och inte skäller så att grannar blir störda. Hundens klor skall vara välklippta så att inte golv eller övrig inredning skadas.  Är hunden van vid att ligga i en soffa så skall man ta med en egen filt.  Innan man lämnar stugan skall man vara extra omsorgsfull vid städningen så att man får bort alla hundhår.

Semester med hund  på strand. Hundbad

Hund får tas med på stranden vid Kattvägen i norra Skummeslövsstrand. Här kan Du ha med din hund under perioden 1 maj -15 september,  när övriga delar av strand och dyner är stängda för hundar. Den tillåtna delen av stranden är markerad med skyltar. Stranden är utmärkt med en bild på en hund

 Om Du låter din hund vara kvar i bilen tillse att bilen är väl ventilerad så att det inte blir för varmt.

Hunden skall vara kopplad under perioden 1 mars - 20 augusti och du skall alltid plocka upp efter din hund

Naturreservat med skog i Mellbystrand och Skummeslövsstrand lämpliga för promenader med hund

På naturreservaten finns många små stigar som är lämpliga för promenader med hund. Hunden måste emellertid vara kopplad för att inte störa djurlivet i form av fåglar, kaniner och rådjur.

Hökafältet har markerade promenadslingor med olika längd vid Kronovägen i norra Mellbystrand.

Skummeslövs sanddynsreservat vid Vallberga vägen i norra Skummeslöv

* Svarvarskogens sanddynsreservat vid Skogspromenaden i mellersta Skummeslöv.

* Skummeslövs sanddynreservat vid Allarpsvägen  i södra Skummeslöv

Det går naturligtvis också bra att ta promenad med hunden på de många små och lite trafikerade gator som finns i Mellbystrand och Skummeslöv. Mellan villorna och stugorna finns det ofta också små skogsområden där man kan "lufta"  hunden. 

Semester med barn i Mellbystrand och Skummeslöv klicka här.

Hemsida till Mellbystrands Uthyrning av stugor